IFN INFORMERAR                                            Infobrev 05/2017

 

IFN INFORMERAR                                                                                     26.4.2016

 

Våren är starkt på kommande och vi går mot varmare tider och nya utmaningar.  

Vi ordnar Ärevarvet måndagen den 30 maj kl. 19 vid Skogsvallen som är vårt viktigaste evenemang ur ekonomisk synvinkel där vi samlar in pengar för vår verksamhet. Vid Ärevarvet kan man gå och/eller löpa en timme, knattar får sluta efter 15 minuter men alla får naturligtvis hålla på hela timmen om krafterna räcker till.

Föreningen betalar alla tävlingslicenser som varje idrottare måste ha samt deltagaravgifter och övriga kostnader vid tävlingar och träningar. Därför hoppas vi att alla från yngre knattar till seniorer samlar in så mycket som möjligt till Ärevarvet. Insamlingslistor fås av ledare eller av Raoul. Ärevarvet är också en kväll där man träffar många gamla bekanta, välkommen till Skogsvallen!

Knattarna har varit glädjande många i vinter och förhoppningsvis blir de ännu flera på sportplanen i sommar. Knatteträningarna/tävlingarna inleds på Skogsvallen onsdagen den 25 maj kl. 18.30 och fortsätter varje onsdag hela sommaren.

Vi ordnar sommarens första tävling på Skogsvallen tisdagen den 24 maj kl. 18.30. Följande tävling är Vattenfallcup-kvalet som vi ordnar torsdagen den 9 juni kl. 18. Stjärnrundan löps måndagen den 15 augusti.  Funktionärer behövs så att vi även i sommar kan leva upp till ryktet som en av de bästa arrangörerna i Österbotten. 

 

 

                                                                                      1.12.2015

 IFN INFORMERAR

 Välkommen att fira föreningens julfest tisdagen den 29 december kl. 18 vid Munsalagården med servering av tomtegröt och julbakverk. En del     program finns redan men mera tas emot, du får gärna komma med förslag. Vi informerar om olika händelser i vinter och vår. Alla tar med en julklapp för några euro då julgubben har lovat komma dit. Alla är   varmt välkomna, både ung och gammal, till IFN:s (första?) julfest.

 Anmäl om deltagande senast 22 december till 040-3507 208 eller  Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. så att vi hinner beställa tillräckligt med   råvaror, meddela också om gluten-, laktosintolerans eller andra  allergier.

Kom ihåg Idrottsgalan fredagen den 29 januari 2016 kl. 19. Vi har varje år blivit imponerade av arrangörernas kreativitet och säkert blir vi inte heller i år besvikna.

 Friidrottsträningarna fortsätter i Stjärnhallen måndagar kl. 19, kom med och träna inför sommarens utmaningar.

 Jag önskar en Fridfull Jul och ett Gott och Nytt Friidrottsår!

 

                                                                                         20.9.2015

IFN INFORMERAR

Sommaren och tävlingssäsongen börjar vara slut och vi summerar sommarens framgångar vid säsongavslutningen söndagen den 27     september kl. 14 vid Stjärnhallen. Välkommen med alla aktiva som deltagit i våra träningar och tävlingar, ledare och funktionärer,      Ärevarvsaktiva och alla som är intresserade och stöder vår verksamhet!

 Vid avslutningen tar vi emot beställningar på tävlings- och träningsdräkter, kontrollera om du behöver förnya någonting! Svarta Puma-collegedräkter beställs vid Mattssons i Jakobstad senast vecka 42. Nykarleby trycks på ryggen och IFN:s logo samt namn  kommer på framsidan, dräkten kostar drygt 50 euro.

IFN-sporten utkommer i slutet av oktober, du får mycket gärna skriva i tidningen, annonser tar vi också gärna emot, ta kontakt med mig om du    är intresserad.

 Höstens träningar inleds måndagen den 5 oktober kl. 19 vid Stjärnhallen och på onsdagar har vi träningsmöjligheter i Jakobstad. Vi     kommer också att ordna andra träningar och tävlingar utanför  Nykarleby i vinter. Låt budet om träningarna gå och kom med från              början!

 Njut av hösten och dess färger och en ny träningsperiod!

 

                                                                                        6.5.2015

IFN INFORMERAR

Solen värmer Skogsvallen och vi kan med tillförsikt se fram mot enmycket intressant sommar.

Den ur ekonomisk synvinkel viktigaste händelsen är Ärevarvet som vi ordnar måndagen den 1 juni kl. 19 på Skogsvallen. En nyhet i år är att   yngre deltagare kan löpa eller gå i 15 minuter och sedan avsluta om man inte orkar hålla på en hel timme. Insamlingslistor fås av Lilian eller Raoul. Liksom i tävlingar går det inte att tänka att vi gjorde bra i fjol och  tro att det går av egen fart, allas insatser behövs även i år. Med ett bra  insamlingsresultat har vi möjligheter att hjälpa våra aktiva och kan erbjuda knatteträningar och -tävlingar utan deltagaravgifter. Ärevarvet är också en kväll där man träffar många gamla bekanta, välkommen till  Skogsvallen!

Knattarna har varit glädjande många i vinter och förhoppningsvis blir de  ännu flera på sportplanen i sommar. Vi har bildat en knattesektion som   består av Thomas Sundqvist, Eva-Lena Nybäck och Carita Liljeqvist och de håller i trådarna för sommarens knatteträningar och -tävlingar. Vi  tränar måndagar kl. 19 på Skogsvallen och från slutet av maj börjar  sommarknatte på onsdagar kl. 18.30.

Onsdagen den 20 maj kl. 18 ordnar vi med en stafettkväll för skolorna i  Nykarleby så att lagen får lite rutin inför Stafettkarnevalen. Följande vecka har vi distriktstävling tisdagen den 26 maj kl. 18.30.  Vattenfallcuo-kval arrangerar vi onsdagen den 10 juni kl. 18 och     Stjärnrundan måndagen den 17 augusti. Till alla dessa tillfällen behövs   funktionärer så att vi även i sommar kan leva upp till ryktet som en av  de bästa arrangörsföreningarna i Österbotten.

Alla aktiva anmäler sig själv till tävlingar via ÖID-friidrotts hemsida och  ger kvitto på betalda tävlingsavgifter åt mig eller vår kassör Elisabeth   Granlund. Meddela om tävlingslicensen för i år inte är betald så sköter  vi om det för den bör vara betald före anmälan görs. Jag har förråd av  tävlings- och träningskläder, ta kontakt om ni behöver förnya dem.

                                                                                     

                                                                              1.10.2014

IFN INFORMERAR

Vi sammanfattar den gångna sommaren vid säsongavslutningen som vi håller söndagen den 5 oktober kl. 15 vid Stjärnhallen. Alla både knattar och äldre aktiva är välkomna, alla som i sommar haft tävlingslicens får pris. Våra duktiga funktionärer är också välkomna att fira arrangemangen vid FM i mångkamp med kaffe och tårta. Många ledare från andra föreningar kom efter tävlingarna och tackade för de mycket goda arrangemangen och den goda stämningen på sportplanen. De var mycket imponerade av våra duktiga funktionärer!

Ett bildspel med foton från FM-mångkampen kommer att visas vid avslutningen, det är inget heltäckade bildkollage men en hel del foton finns där. Har du några lämpliga får du gärna sända dem åt mig. Vid avslutningen tar vi  också emot beställningar på tävlings- och träningsdräkter. Berätta om avslutningen åt dina bekanta så att alla får veta om den.

Vi ordnar ett informations- och diskussionstillfälle om knattarnas träningar tisdagen den 7 oktober kl. 19 vid Stjärnhallens mötesutrymme. Vi önskar att så många föräldrar som möjligt kommer med, välkommen.

Vi ger ut IFN-sporten i slutet av oktober, om du har möjligt att ordna med en annons eller har foton och eller förslag till artiklar tar jag gärna emot. Vi ornar med fotografering till tidningen vid Bildströms för de som är i högstadiet och äldre men tidpunkten är tyvärr ännu oklar. Se på vår hemsida och i minneslistan när den ordnas.

Löpande information om vår förening finns på vår hemsida och på facebook samt i föreningarnas minneslista. Jag önskar en god fortsättning på hösten!