Anvisningar

Licens och försäkringar

Alla som vill delta i tävlingar ska ha en tävlingslicens. För att skaffa en friidrottslicens krävs det att den som önskar tävla finns registrerad hos Suomisport. Läs mer om hur du tar i bruk Suomisport här.

Föreningen har tidigare år köpt licenser för föreningens medlemmar men från säsongen 2024 så sköter och bekostar var och en aktiv idrottare licensinköpen själv. Licensen kan man köpa direkt på Suomisport.

Anmälningar till tävlingar

Anmälan till tävlingar gör varje tävlande/förälder själv på Kilpailukalenteri och man betalar anmälningsavgiften själv till arrangören. Spara kvittot för anmälningsavgiften och sänd in i slutet av säsongen så får du avgiften ersatt av IFN när säsongen är slut.
Läs mer om hur du använder Kilpailukalenteri.

Till stafetter och Seuracup-tävlingar sköts anmälningarna av föreningen och föreningen tar ut lagen. Deltagare till stafettlag och seuracup-tävlingar tas i första hand ut inom U9-U13 träningsgrupperna. Ifall ni inte är med i träningsgrupperna men önskar delta så var i kontakt med kontaktpersonerna. I Seuracup-tävlingarna önskar vi ha deltagare i alla grenar förrän flera deltagare per klass tillåts från IFN.

Ersättningar

IFN ersätter anmälningsavgifter och licenskostnader. Läs mer om IFNs ersättningspolicy och ladda ner blanketter här.

Kvalgränser

För att tävlande under 14 och 15 skall få vara med i FM tävlingar måste den tävlande ha klarat A gräns. Inom fältgrenar kan den aktiva dock få medverka i FM tävlingar om hen klarat B klass OM det finns en annan från samma förening som har A klass i samma gren och deltar i tävlingen.

Här hittas A gränserna för säsongen 2022