träningar

IF Nykarlebynejden erbjuder olika form av träning under året både för deltagare som saknar tidigare erfarenhet men också åt dem som är lite längre hunna inom friidrott.

För de allra yngsta – U7

På sommarsäsongen ordnar IFN ledda lekfulla träningar på skogsvallen. Håll utkik i nyhetsflödet om information kring dessa.

För de unga – U9-U13

På sommarsäsongen ordnar IFN friidrottsträningar i Nykarleby. Träningarna är ämnade för föreningens ungdomar som har som mål att börja tävla eller redan tävlar inom friidrott. Träningarna dras av föreningens lite mer erfarna ungdomar i tillägg till inbjudna tränare vid vissa tillfällen.


IFN ordnar också IFNs sommarläger under sommaren där deltagarna har möjlighet att pröva på och träna olika grenar. Ett bra tillfälle att lära sig mer om olika grenar och pröva på friidrott samt förbättra sina kunskaper.

För de äldre – U15+

De äldre friidrottarna tränar i regel med mer individuella träningsupplägg. Det ordnas dock ledda tillfällen med proffstränare som det är möjligt att delta i. Dessa träningarna är grenspecifika och både innehåll, målgrupp och tidpunkt meddelas ut i IFNs U15+ infogrupp.

Vill man träna på egen hand på sommarsäsongen så är Skogsvallen bokad av IFN vissa tider. Kolla uppdaterade läget för bokningarna via Nykarlebys bokningskalender.


På vintersäsongen ordnar IFN både ledda träningar och självständiga träningsmöjligheter. Målgruppen för vinterträningarna är föreningens medlemmar som har planer att tävla inkommande säsong och som är 9år (åk 3) eller äldre. Läs mer om vinterträningar.

Här ser du senaste nytt gällande träningar som IFN ordnar