träningar

IF Nykarlebynejden erbjuder olika form av träning under året både för deltagare som saknar tidigare erfarenhet men också åt dem som är lite längre hunna inom friidrott.

För de yngsta

På sommarsäsongen ordnar IFN friidrottsskolaskogsvallen i Nykarleby. Här är deltagarna indelade i två åldersgrupper. Fokus på träningarna ligger i att bekanta sig med friidrottens olika delar på ett lekfullt sätt. Träningarna dras av föreningens egna ungdomar.


IFN ordnar också IFNs sommarläger under sommaren där deltagarna har möjlighet att pröva på och träna olika grenar. Ett bra tillfälle att lära sig mer om de olika grenarna och pröva på friidrott.

För de lite äldre

På sommarsäsongen erbjuder IFN regelbundet ledda träningar för de som har tävlings licens och vill förbereda sig inför tävlingar genom att förbättra teknik inom olika grenar.

På sommarsäsongen ordnar IFN också ledda tillfällen med proffstränare för de som hunnit samla på sig lite mer friidrottserfarenhet och vill lära sig mer teknik inom en viss gren. Målgruppen för dessa träningar är idrottare som redan skaffat sin tävlingslicens. Träningarna är grenspecifika och både innehåll, målgrupp och tidpunkt meddelas ut inom föreningen på föreningens hemsida och facebook.

Vill man träna på egen hand på sommarsäsongen så är Skogsvallen bokad av IFN vissa tider. Mer information om 2023 sommarsäsongens träningar och tider kommer senare på IFNs facebook sida och här på hemsidan.


På vintersäsongen ordnar IFN både ledda träningar och självständiga träningsmöjligheter. Målgruppen för vinterträningarna är föreningens medlemmar som har planer att tävla inkommande säsong och som är 9år (åk 3) eller äldre. Läs mer om vinterträningar.

Här ser du senaste nytt gällande kommande träningar som IFN ordnar