ÄREVARVET 10.6.2024

Ärevarvet är IFNs största inkomstkälla och tack vare det kan vi erbjuda våra medlemmar en möjlighet att idrotta förmånligt. Ärevarvet är ett motionsjippo där både aktiva idrottare, motionärer och supporters deltar enligt egen förmåga och samlar in pengar till föreningen.

För att delta i ärevarvet samlar man först in sponsorer och under själva ärevarvet springer/går man runt Skogsvallen i en timme för att understöda barn och ungas friidrottande i Nykarleby. I år ordnar vi även Ärekvarten som är 15 minuter och tänkt för de yngsta, eller för de som inte har möjlighet att delta en hel timme.

Här hittar du insamlingslistor: Ärevarv – Till föreningar (kunniakierros.fi)
Listor kommer också att finnas utprintade färdigt i IFN:s postlåda vid Skogsvallen.

VÄLKOMMEN MED!
Ärekvarten börjar kl 18.00 och ärevarvet 18.30.

Vi önskar att ni är på plats senast 15 minuter före starten.

Vi bjuder alla deltagare på saft och glass efter avklarat ärevarv. Alla som samlar in över 200€ belönas med ett litet tackpris, och alla under 18 år får ett deltagarpris.

Nedan har vi samlat vanliga frågor och svar som vi fått genom åren. Lämnar du ändå att fundera på något, tveka inte att ta kontakt med någon i styrelsen.


FAQ angående ärevarvet

Jag är bortrest 10.6, hur gör jag då?

Du kan när som helst lämna in din sponsorlista till föreningen, men lämna gärna in den före 10.6 så kan du springa en annan gång. (deadline för inlämningen 31.08)

Vem är min sponsor?

Du hittar själv dina sponsorer, det kan vara företag, släkt, vänner, du kan också sponsorerar dig själv. Alla bidrag är välkomna, men det är du som deltagare i ärevarvet som själv är i kontakt med dina sponsorer.

Jag tycker inte om att springa, kan jag vara med då?

Ärevarvet är ingen springtävling, ärevarvet är ett evenemang som uppmuntrar till motion. Du behöver inte springa, du kan lika bra promenera. (Ur säkerhetssynvinkel vill vi inte att du rör med tex rollerblades eller sparkcykel)

Jag skulle gärna sponsorera men ingen frågat av mig.

Du kan själv komma med på ärevarvet, tillfället är öppet för alla, välkommen med att motionera med oss! Du behöver inte förhandsanmäla dig. Har du inte möjligt att delta 10.6 så kan också maila till oss på ifnykarlebynejden(a)gmail.com och berätta att du vill vara ärevarvssponsor och med vilken summa eller kontakta Ordförande Tony 050 3573393

Låter jobbigt med papperslistor och att samla in pengar.

Det finns en App som du kan använda så slipper du papperslistorna. IFN kommer att sända ut fakturor åt de som sponsorerar dig, du skall inte samla in kontanter.

Var hittar jag mera info om ärevarvet?

Ärevarvets hemsida www.kunniakierros.fi har information åt både deltagare och sponsorer. Här hittar du också insamlingslistorna. Det finns också mera info på IFNs hemsida, du också fråga info av någon i IFNs styrelse. Vi har också insamlingslistor utprintade i IFNs postlåda vid Skogsvallen.

Jag är inte medlem i IFN

Alla är välkomna att delta i ärevarvet, du behöver inte vara aktiv idrottare eller medlem i IFN för att vara med.

Vad är minimibeloppet för att vara med?

15€ är minimifakturan som blir utskickad.

Är det någon skillnad hur många varv jag springer?

Ärevarvet är ingen tävling, men vissa sponsorer väljer att betala per varv. Om du har sponsorer som betalar per varv så kan du antingen ta med dig en egen person som räknar dina varv eller meddela styrelsen att du behöver få en varvräknare. (har du pulsklocka med varvfunktion så kan du med föredel räkna dina varv själv)

Vad är minimiåldern för att vara med?

I ärevarvet finns det ingen yngre och inte heller någon äldre åldersgräns, men så att alla skall ha möjlighet att delta ordnar vi ärekvarten som är 15 minuter medan ärevarvet är en timme.

Kategorier:
IFN föreningen Nyhet Ärevarvet