IF Nykarlebynejden på Pallplats i Pohjola Föreningscupens A-Final

IF Nykarlebynejden har återigen visat sin styrka genom att placera sig på en imponerande tredje plats i Pohjola Föreningscupens A-final, som hölls i Janakkala den 31 augusti 2024. Förra året tog vi också tredje platsen, då i Urjala, och det är tydligt att vår förening ligger på en mycket hög nivå i seuracup sammanhang.

Med hela fem grensegrar, 8 tredjeplaceringar och 15 personliga rekordförbättringar av våra idrottare, var detta verkligen en stark prestation. Av våra 31 deltagare tävlade hela 9 i åtminstone en högre åldersgrupp än sin egen, vilket understryker vilken bedrift alla tävlanden sträckt sig till.

Tävlingen var oerhört jämn i toppen föreningar emellan, där det särskilt blev en spännande kamp om placeringarna två, tre och fyra. Slutresultatet avgjordes i den sista grenen, 16×60 meter grässtafetten. Vi var endast en halv poäng från att nå andraplatsen, som gick till Ikaalisten Urheilijat, och med bara en poäng till godo till fyran VOM.

Alla våra idrottares insatser var avgörande för att vi skulle nå denna topplacering. Efter tävlingen firade vi tillsammans med en middag på vägen till Olympiastadion, där vi sedan fick uppleva en fantastisk avslutning på dagen när Finlands herrar och damer vann över Sverige i FIN-SWE landskampen.

Stort tack till alla idrottare! Vi är alla oerhört stolta över våra idrottare och ser fram emot nästa års seuracup final!