Sommarens Värdetävlingar 2024

Sommarens Värdetävlingsdatum för 2024 har blivit publicerade.

Här kommer ett sammandrag åt juniorer. Datumen har ännu inte kommit för distrikstävlingar eller DM tävlingar utan det som finns listade här är alltså större nationella tävlingar.

Först ut är Terräng FM i Kotka. Mästerskapen ordnas 4-5.5.24 De senaste åren har IFN haft stora framgångar i Terräng FM och vi hoppas naturligtvis att vi även detta år har deltagare på plats. På terräng FM finns det även lagtävling om man har har 3 deltagare under samma ålder. Anmälan sker via Kilpailukalenteri.

KLL mästerskapen i friidrott ordnas av Kalajoen Junkkarit och äger rum 25.5-26.5. Klasser från u13 till u19. KLL mästerskapen är Skolornas FM-tävlingar och när man deltar i KLL så tävlar man för skolan och inte för IFN. Praktiskt betyder detta att man har inte inte rätt att att få ersättning från IFN för medverkan, men resultaten ör statistikdugliga och vi hoppas naturligtvis att vi har många IFN:are på plats när tävlingen är så pass nära. Tävlingen hittas på kilpailukalenteri och där finns också länkar till KLL sidan.

13.-16.6. Ordnas Youth Athletics Games (YAG) som Finlands största Friidrottstävling för juniorer. Detta år ordnas tävlingen på Ratina i Tammerfors. På torsdagen är tävlingen endast för u17 och fredag till söndag är det för klasserna u9-u15. Bekanta er gärna med hemsidan i god tid, där finns olika erbjudanden och övernattningsalternativ.

4-7.7 ordnas grenkarnevalerna runt om i landet. Grenkarnevaler ordnas i de flesta grenar och till dem hör läger, träningar samt tävlingar. Många av tävlingarna är dessutom uttagstävlingar till internationella mästerskap. Lägren är för 10 år och äldre och har deltagare från hela landet. Mera information om dessa hittas på SULs sida.

SFI Mästerskapen ordnas av vår grannförening If Åsarna på Nedervetil sportplan. Alla som har licens u15 och äldre förväntas vara med, Hemsidan SFIM i friidrott kommer snart att uppdateras med info. Mästerskapen äger rum 13-14.7. och finns redan nu på Kilpailukalenteri. (Mästerskapet har stängda åldersklasser, yngre än 2010 födda får inte deltaga)

FM Tävlingar ordnas detta år i södra Finland. 14-15 åringarna tävlar i Helsingfors. Info om kvalgränser kommer att publiceras på tävlingens hemsida. För att få delta i FM tävlingar i 14 och 15 års klassen krävs det att man klarat kvalgränsen inom utsatt tid, det går inte heller att efteranmäla sig till FM tävlingar. Man har rätt att delta i 2 grenar. Finns det två deltagare från samma förening i en fältgren så bildas de automatiskt ett par och har möjlighet att tävla om par FM medalj.


Samma helg tävlar 19-22 åringarna i Riihimäki, information om deras FM tävlingar hittas här. 19-22 åringar har rätt att tävla i tre grenar. Bekanta er med sidorna i god tid.

16-17 åringarnas FM är detta år i Savonlinna, information om tävlingarna hittas här. Denna åldersklass har inga kvalgränser och man har rätt att tävla i 3 grenar.

24-25.08 är det dags för FM tävlingar i Mångkamp. Här finns inga kvalgränser och under 14-15 års ålder finns det även möjlighet ett till partävling. 14-15 åringarna tävlar i Nystad och äldre tävlar i Laitilia.

Sist ut av FM tävlingarna är stafett FM i Esbo 7-8.9. Föreningen strävar efter att ha många framgångsrika lag på startlinjen. Stafett FM ordnas för klasserna u15 och äldre. 2011 födda kan få vara med i stafetter i klassen under 15.

Kategorier:
Nyhet Tävlingar