Uppstart av vinterträning för säsongen 2024

Nu när tävlingssäsongen 2023 är avslutad är det dags att börja planera och förbereda sig för nästa säsong inom friidrotten. Våra vinterträningar är det perfekta tillfället att hålla igång och förbättra grunderna inför nästa säsong.

Målgrupp och mål

Träningarna är öppna för alla IFN medlemmar från Åk3 som har som mål att tävla under säsongen 2024. Oavsett om du är nybörjare eller erfaren atlet, är du välkommen att delta och arbeta mot dina egna mål.

Vårt främsta mål med vinterträningarna är att erbjuda ledda träningstillfällen som hjälper till att upprätthålla och förbättra grunderna inom friidrott. Vi kommer att fokusera på kondition, styrka och koordination.

Träningsgrupper och tider

Vi tränar måndagar i stjärnhallen (stora björn) med två parallella grupper för att passa olika åldrar och nivåer:

  • Grupp 1 (Åk 3 – Åk 6): Uppvärmning börjar klockan 18:30 och själva träningen klockan 19:00-20:00
  • Grupp 2 (Åk 7 uppåt): Uppvärmningen börjar klockan 18:30 och själva träningen klockan 19:00-20:30

Träningarna inleds efter höstlovet med första träning måndag 23.10.2023. Vi håller sista träningen före jul 18.12.2023 och efter det en kort paus över julen.

Gemensamma träningstillfällen och tävlingar

Utöver måndagsträningarna planerar vi även att arrangera ett par gemensamma träningstillfällen vid Botniahallen (Januari och Februari 2024) samt eventuellt några träningar med special focus kring något tema.

Under vinterträningssäsongen planerar vi även att arrangera gemensamma resor till någon inomhustävling, t.ex Botnia Junior Games och Tampere Junior Indoor Games.

Frivilliga Tränare

Vi är tacksamma för våra frivilliga tränare som möjliggör att vi kan ordna denna verksamhet. Beroende av mängden deltagare så kommer vi att behöva fler ledare som kan hjälpa till på träningarna. Om du har möjlighet att hjälpa till med uppgifter relaterade till träningarna, stora som små, vänligen ange det i formuläret när du anmäler dig. Din hjälp är mycket uppskattad och bidrar till en bättre träningsmiljö för våra ungdomar i föreningen.

Anmälan

För att delta i våra vinterträningar, vänligen använd formuläret på den här sidan för att anmäla dig. Det hjälper oss att planera träningarna och se till så vi har tillräckligt många ledare per grupp.

Kategorier:
Träningar Vinterträningar